Tips & Veel gestelde vragen

Algemeen

1. Kan ik ook yogalessen volgen of ben ik daarvoor te oud of te stijf? 

In principe kan iedereen yoga beoefenen. Wij beoefenen vanuit Hatha yoga, de klassieke vorm van yoga. Nu kan het natuurlijk zijn dat de ene yogavorm je beter ligt dan de andere. Mocht je graag extra advies krijgen, neem dan even contact op. Naast de groepslessen is het overigens ook mogelijk om privé-lessen te volgen.


Proefles volgen en beginnen met yoga:

2. Ik wil deelnemen aan een proefles. Kan dat?

Je bent van harte welkom om deel te nemen aan een (proef)les. Het is fijn wanneer je van tevoren aangeeft wanneer je wilt komen. Dat kun je doen door de les naar wens per mail of via de site te reserveren. Een éénmalige losse (proef)les kost 15 euro. Betaling van de les kan ter plaatse.

 

3. Moet ik nog wat meenemen voor de les?

Er zijn matten, kussens en dekens aanwezig die je kunt gebruiken. Je hoeft dus geen eigen matje mee te nemen. Als je een tijdje yoga doet kan je overwegen zelf een matje aan te schaffen. Dat is hygiënischer voor jezelf en anderen.

 • Draag comfortabele kleding waar je makkelijk in kunt bewegen.
 • De oefeningen worden gedaan op blote voeten. Gewone sokken kun je bij je houden voor de eindontspanning maar niet tijdens de les aanhouden ivm uitglijden.
 • Trek een vestje/trui aan wat je makkelijk aan/uit kunt doen.
 • Neem een badlaken of handdoek mee voor op je matje.
 • Kom de eerste les wat vroeger zodat de docent je even wegwijs kan maken;
 • Schakel je mobiel voor aanvang van de les uit;
 • Eet geen (zware) maaltijd voor je de les begint;
 • Drink voldoende water voor en na de les;
 • Houd er rekening mee dat sterke lichaamsgeuren, zoals sterke parfum, zweet of rooklucht, storend kunnen zijn voor de medecursisten;

Tijdens de les

 • Als je blessures of klachten hebt of als er iets anders aan de hand is, geef dit dan even aan.
 • Forceer jezelf nooit om in een houding te gaan, doe wat je kunt voel je mogelijkheden en heb respect voor je lichaam.
 • Je hoeft niet onzeker te zijn over stijfheid in je lichaam of over dat je net begint met yoga. De groepen zijn gemengd en je kunt er vanuit gaan dat iedereen 'stijf' is. Iedereen doet wat je kan.
 • Zet de adem niet op slot; laat hem stromen, verleng en verdiep de adem.
 • Blijf je richten op het tastgevoel van je lichaam; dit versterkt het energielichaam.
 • Tijdens de les kun je beter niet drinken, het is je doel om je lichaam op te warmen en daarmee in de diepere lagen van je lichaam te gaan. Door drinken hinder je dit proces. Let op: Bij zwangerschapsyoga wil je verwarming van het lichaam voorkomen, in deze les kun je wel drinken.
 • Je kunt niet 'goed' of 'slecht' zijn in yoga. Je hoeft het alleen maar te doen.

Na de les

 • Na de les drinken we een kopje tea of eventueel water.
 • Ruim je mat op en eventuele dekens, kussens en je glas. 
 • Vooral als je net begint met yoga kun je last hebben van misselijkheid, hoofdpijn of andere klachten. Dat kan verschillende oorzaken hebben. De yogahoudingen stimuleren allerlei systemen in het lichaam, en brengen processen op gang zoals de afvoer van gifstoffen. Als deze afvalstoffen in het lichaam zijn losgemaakt kun je dat merken. Lichamelijke klachten hebben vaak een mentale oorzaak.
 • Na de yogales kun je (vooral als je net begint) emotioneel worden (verdriet, vreugde, woede, geluk, etc.). Als dit gebeurt probeer rustig door te blijven ademen en observeer wat de yogales heeft losgemaakt.

Lid worden:

4. Hoe werkt het nu precies met het aanmelden en betalen van een les?

Vansi Yoga werkt met een online inschrijfformulier. Dat betekent dat je je online kunt aanmelden voor de les die je wens bij te wonen. Wanneer je aanmelding bevestigd is ben je zeker van een plek.

Betaling kan op 2 manieren; per bank of contant.

 

5. Hoe annuleer ik een les waarvoor ik mij aan heb gemeld?

Je kunt een les annuleren, door te bellen, smsen, what's appen of mailen.  Dit dient minimaal 2 uur voor aanvang van de les gedaan te worden. geboekte lessen kunnen dan in dezelfde week of een aansluitende week kunnen worden ingehaald.

 

Lid zijn:

6. Zit ik, wanneer ik een abonnement afsluit, voor een bepaalde periode vast aan het abonnement?

Door je inschrijving reserveer je een plek voor de betreffende les voor onbepaalde tijd. Opzeggen van deelname dient een maand voorafgaande aan de nieuwe maand/kwartaal per e-mail te worden gedaan.

 

Zwanger

7. Ik ben zwanger, kan ik nog meedoen met de ‘gewone’ yoga?

Bij zwangerschap raden we vanaf circa 14 weken de zwangerschapsyoga aan waar je op een veilige en speciaal op deze periode gerichte wijze kunt oefenen. Meer informatie over zwangerschapsyoga vind je hier.

 

Wijzigingen

Wij kunnen deze informatie van tijd tot tijd wijzigen. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Het is daarom aan te raden om deze informatie geregeld te raadplegen, zodat je van de wijzigingen op de hoogte bent.

Vansi yoga.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Bring peace in your mind,

       joy in your heart,

  health in your body and

compassion in your actions

..........................................

Vragen bel 06 43557504


Vansi yoga heeft veel cursisten

uit de omgeving:

Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam, Wassenaar,

Voorschoten, Katwijk, Valkenburg, Rijnsburg en Leiden.