Spinning Babies Parent Class

Je baby en jij zijn erop gebouwd om geboren te worden en te baren. Door de weeën, de zwaartekracht en je lichaamshouding wordt je baby vanzelf de goede kant op begeleidt. Balance before force; als het bekken in balans is en de spieren en banden in dit gebied soepel genoeg zijn heeft de baby ruimte om in de juiste positie door het geboortekanaal te draaien.

 

Waarom Spinning Babies

Tegenwoordig gebruiken we ons lichaam niet zoals het eigenlijk is bedoeld. We bewegen weinig en eenzijdig, waardoor de spieren niet gelijkmatig worden gebruikt. Zo worden sommige spieren korter (stugger) dan andere. Deze gewoontes kunnen ook de stand van je bekken beïnvloeden:

  • Altijd met je ene been over je andere zitten
  • Veel onderuit gezakt zitten/loungen
  • Altijd je tas (of je kind) aan dezelfde kant dragen
  • Op hakken lopen: dit verkort je hamstrings
  • Auto rijden

Vrijwel iedere vrouw doet minstens een van deze dingen, zoals het vele uren loungen of autorijden. Dit geeft druk op je staartbeen en zorgt voor stijfheid in gewrichten en spieren, hierdoor wordt je mobiliteit en stabiliteit aangetast. Het lichaam raakt uit balans en zorgt mogelijk voor meer pijn en een langere bevalling.

 

Bepaalde manieren om fit te worden of blijven tijdens je zwangerschap kunnen ook een minder goede invloed hebben op je bevalling en zijn voor je baby juist belemmerend. Blessures, ongelukjes, oude ongelukken/trauma, etc. waarbij de spieren en banden rondom de baarmoeder gedraaid worden geven ook meer kans op een lange en moeizame bevalling  Maar ook wanneer er sprake is van bekkenpijn, pijn bij het middenrif/ribben, strakke buiken, bandenpijn kan dit het bevallingsproces verstoren.

 

Voordelen van Spinning Babies 

De houdingen en bewegingen van Spinning Babies zijn erop gericht de spieren en banden rond de baarmoeder te rekken en ruimte te geven, versterken en ontspannen. Hierdoor herstel je de balans in je lichaam, zodat er symmetrie en bewegingsruimte voor de baby ontstaat. De baby kan makkelijker indalen en de ideale startpositie aannemen, dit is van groot belang voor een soepele bevalling.

De houdingen kunnen bijvoorbeeld een sterrekijker, stuitligging of andere positie voorkomen, geven meer vordering in de ontsluiting en de baby zal makkelijker de spildraai kunnen maken tijdens de bevalling

 

Spinning babies is een methode die jullie verschillende houdingen, technieken en basisprincipes leert met behulp van de fysiologie van moeder en kind. De oefeningen en bewegingen kosten niet veel moeite, kunnen de bevalling positief beïnvloeden en geven veel vertrouwen in een ontspannen zwangerschap en een voorspoedige bevalling en geboorte. 

 

De Spinning Babies Parent workshop bestaat uit

Het is een 3 uur durende workshop samen met je partner. Je kunt je aanmelden wanneer jullie daar zelf behoefte aan hebben. We raden aan om vanaf 25 weken de workshop te volgen. De workshop wordt iedere 6/8 weken gegeven en is voor iedereen toegankelijk.

 

Spinning Babies Vansi yoga 2.jpg

De Spinning Babies parent class is op

Locatie Zijlwatering, Burmanlaan 71 Wassenaar

Zondagmorgen 17 nov. 2019 van 10.00u tot 13.00 uur VOL!

Locatie Mundo, Scheveningseweg 72 Den Haag

Vrijdagavond 31 jan. 2020 van 19.00 tot 22.00 uur

Locatie de Kern, Kernstraat 2A Leiden

Vrijdagavond 7 feb. 2020 van 19.00 tot 22.00 uur

Voor jullie samen betaal je €90 en voor niet cursisten €95

 

Ik wil de workshop boeken

 

 

................................................................................................................

Door de bewegingen kunnen jullie samen je kindje de ideale startpositie geven en de bevalling positief beïvloeden, dit geeft veel vertrouwen en een ontspannen en

voorspoedige bevalling en geboorte.

 

Vansi yoga.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   The time we spend in the

 womb and how we are born

is truly meant to be the gift for

  a life time..... For every child

....................................................

 

               Aanmelden