Mama blog

Zwangerschap en het coronavirus

(20-03-2020)

 

Vansi trust, peace and 2.jpg

In deze spannende tijden moeten we elkaar extra bijstaan. En kunnen we yoga en meditatie zo ontzettend goed gebruiken, want het coronavirus brengt veel angst en stress met zich mee. Gelukkig kan yoga ons helpen tegen die angst en stress en om te ontspannen. Die ontspanning is belangrijk voor je weerbaarheid: zowel emotioneel als voor je immuunsysteem.

Lees verder >


De 7 belangrijkste redenen om te starten met mama yoga!

(19-09-2019)

 

Vansi Mindfulness Mama.jpg

Voor veel moeders is de drempel best hoog om te starten met yoga. Er wordt vaak gedacht dat yoga heel zweverig is of dat je per se je benen in je nek moet leggen om mee te kunnen doen met de yogales. Maar dat klopt helemaal niet! Yoga is voor iedereen.

Lees verder >


Geboren worden is een hele belevenis

(06-06-2019)

 

birth.jpgGeboren worden is een hele belevenis. Ongeveer negen maanden lang lag je baby te baden in de veilige cocon van jouw baarmoedernest. En dan...is het tijd om de wereld tegemoet te treden. Maar welke wereld zal de baby ontmoeten? Dit is een artikel over het belang van de eerste uren na de geboorte en wat deze een leven lang kunnen betekenen.

Lees verder >


Met vertouwen in het proces bevallen

(25-05-2019)

Vansi pregnancy.jpg

 

Met vertrouwen in het proces kom je een heel eind als je aan het bevallen bent. De ervaring dat je in je eigen kracht staat, kan geweldig helpen. Femke de Heus ervoer het verschil tussen haar eerste en haar tweede bevalling en vertelt haar verhaal: vol vertrouwen in het proces van bevallen.

Lees verder >


Zwanger? Yoga Vermindert Stress!

(19-04-2019)

 

Vansi-blog-zwangerschap-570x855.jpgEen keer in de week een yogales volgen kan de stress tijdens de zwangerschap verminderen en de angst voor de bevalling doen afnemen, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

 

Lees verder >


Gênante & onaangename zwangerschapskwaaltje en hoe ga je er mee om?

(04-03-2019)

 

Vansi_slapen_zwangerschap.jpgIn deze blog gaan we met de billen bloot! Alle schaamte overboord. We praten er niet over, de zwangerschapskwaaltjes en ongemakken tijdens je zwangerschap, maar ze zijn er wel helaas. Gelukkig komt het allemaal goed en heb je straks of zojuist een prachtige baby op de wereld gezet. Dan ben je alle ongemakken weer vergeten! Of toch niet?

Lees verder >


Tips bij RLS – Restless Legs Syndrome tijdens je zwangerschap

(11-02-2019)

 

Eén op de vier vrouwen krijgt er last van tijdens de zwangerschap:

Een onbedwingbare drang om je benen te bewegen. Ze lijken, vooral ’s avonds een eigen leven te leden.

Medicatie tegen de zogenaamde Restless Legs mag je niet innemen, maar hoe dan deze vervelende kwaal tegen te gaan?

Lees verder >


Je kind baren zoals je het verwerkt hebt.

(21-01-2019)

 

seks-en-zwangerschap.jpgHet kan ook anders! Privacy
Alle zoogdieren vertragen de bevalling of stoppen ermee als ze worden bekeken. In de westerse mensenwereld is in het ziekenhuis bevallen een publieke zaak geworden die zich meestal afspeelt in een publieke ruimte onder toezicht van publieke figuren. Het is volkomen normaal geworden om te bevallen met allerlei vreemden om je heen: Artsen, co-assistenten, verloskundigen en verloskundigen-in-opleiding komen allemaal beurtelings een kijkje nemen...

Lees verder >


Slechte doorbloeding tijdens de zwangerschap

(06-10-2018)

Een slechte doorbloeding tijdens de zwangerschap is niet fijn en kan erg lastig zijn.

Maar er zijn gelukkig wel hulpmiddelstjes voor:)

Lees verder >


5 tips die de kwaliteit van jou als moeder verbeteren

(07-09-2018)

 

Vansi na je bevalling coach.jpgAlle moeders die ik ken willen meer tijd voor zichzelf. Of in ieder geval een manier vinden om meer rust en ontspanning te hebben tijdens hun drukke leven als moeder en vrouw. In mijn blog de 5 dingen die de kwaliteit van jouw leven als moeder zal verbeteren.

Lees verder >


Vansi yoga.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   The time we spend in the

 womb and how we are born

is truly meant to be the gift for

  a life time..... For every child

....................................................

 

             Vragen