Yoga blog

Geboren worden is een hele belevenis

(06-06-2019)

Geboren worden is een hele belevenis. Ongeveer negen maanden lang lag je baby te baden in de veilige cocon van jouw baarmoedernest. En dan...

Lees verder >


Met vertouwen in het proces bevallen

(25-05-2019)


Met vertrouwen in het proces kom je een heel eind als je aan het bevallen bent. De ervaring dat je in je eigen kracht staat, kan geweldig helpen. Femke de Heus ervoer het verschil tussen haar eerste en haar tweede bevalling en vertelt haar verhaal: vol vertrouwen in het proces van bevallen.

Lees verder >


Zwanger? Yoga Vermindert Stress!

(19-04-2019)

 

Eén keer in de week een yogales volgen kan de stress tijdens de zwangerschap verminderen en de angst voor de bevalling doen afnemen, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.

Lees verder >


Gênante & onaangename zwangerschapskwaaltje en hoe ga je er mee om?

(04-03-2019)

 

In deze blog gaan we met de billen bloot! Alle schaamte overboord. We praten er niet over, de zwangerschapskwaaltjes en ongemakken tijdens je zwangerschap, maar ze zijn er wel helaas. Gelukkig komt het allemaal goed en heb je straks of zojuist een prachtige baby op de wereld gezet. Dan ben je alle ongemakken weer vergeten! Of toch niet?

Lees verder >


Tips bij RLS – Restless Legs Syndrome tijdens je zwangerschap

(11-02-2019)

Eén op de vier vrouwen krijgt er last van tijdens de zwangerschap:

Een onbedwingbare drang om je benen te bewegen. Ze lijken, vooral ’s avonds een eigen leven te leden.

Medicatie tegen de zogenaamde Restless Legs mag je niet innemen, maar hoe dan deze vervelende kwaal tegen te gaan?

Lees verder >


Je kind baren zoals je het verwerkt hebt.

(21-01-2019)

 

Het kan ook anders!
Privacy
Alle zoogdieren vertragen de bevalling of stoppen ermee als ze worden bekeken. In de westerse mensenwereld is in het ziekenhuis bevallen een publieke zaak geworden die zich meestal afspeelt in een publieke ruimte onder toezicht van publieke figuren. Het is volkomen normaal geworden om te bevallen met allerlei vreemden om je heen: Artsen, co-assistenten, verloskundigen en verloskundigen-in-opleiding komen allemaal beurtelings een kijkje nemen...

Lees verder >


Herfsttips uit de ayurveda

(17-10-2018)

Als de herfstwind je huid schraal maakt en je hoofd onrustig, kun je je toevlucht nemen tot beproefde ayurvedische leefadviezen. Wees lief voor je lijf, verlaag je tempo, adem bewust, ontspan en eet kruidig en warm.

Lees verder >


Slechte doorbloeding tijdens de zwangerschap

(06-10-2018)

Een slechte doorbloeding tijdens de zwangerschap is niet fijn en kan erg lastig zijn.

Maar er zijn gelukkig wel hulpmiddelstjes voor:)

Lees verder >


5 tips die de kwaliteit van jou als moeder verbeteren

(07-09-2018)

 

Alle moeders die ik ken willen meer tijd voor zichzelf. Of in ieder geval een manier vinden om meer rust en ontspanning te hebben tijdens hun drukke leven als moeder en vrouw. In mijn blog de 5 dingen die de kwaliteit van jouw leven als moeder zal verbeteren.

Lees verder >


De 7 belangrijkste redenen om te starten met yoga!

(23-08-2018)

 

Voor veel mensen is de drempel best hoog om te starten met yoga. Er wordt vaak gedacht dat yoga heel zweverig is of dat je per se je benen in je nek moet leggen om mee te kunnen doen met de yogales. Maar dat klopt helemaal niet! Yoga is voor iedereen.

Lees verder >