Mama blog

Ouderschapsverlof wordt in 2022 uitgebreid

(01-05-2020)

Prenatale Partner workshop & Birth Prep workshop

Ouderschapsverlof is een wettelijke regeling, waar je gebruik Ouderschap vansi yoga.width= 140van kan maken als je kinderen hebt onder de 8 jaar oud. Je salaris wordt voor deze uren niet doorbetaald, maar deze regeling biedt je wel de gelegenheid om meer tijd met je gezin door te brengen. Wat houdt ouderschapsverlof nou eigenlijk in?

Lees verder >


Stay in touch with your baby

(24-04-2020)

 

Vansi trust.jpgEach day your belly gets bigger you wonder what things will be like when you give birth. There is no guidebook for how to peacefully be pregnant and give birth.
But you can take a deep breath, put one hand on you heart and the other hand on your belly and connect in the moment with yourself and your baby. Feel the connection and sent your baby love from your heart.

Lees verder >


Zwangerschap en het coronavirus

(20-03-2020)

 

Vansi trust, peace and 2.jpg

Bevallen is een intieme klus. En intieme zaken vinden plaats wanneer je ontspannen bent. Als er iets van belang is rondom je bevalling, dan is het ontspanning en vertrouwen. Je lichaam laat de baby niet zo makkelijk gaan, als jij zelf vol spanning zit! Sinds we te maken hebben met nieuwe en strenge richtlijnen vanwege corona, komt er een flink stuk spanning bij. Waar heb je mee te maken als je nu gaat bevallen? Hoe blijf je ontspannen? En waar zit jouw ruimte?

Lees verder >


De 7 belangrijkste redenen om te starten met mama yoga!

(19-09-2019)

 

Vansi Mindfulness Mama.jpg

Voor veel moeders is de drempel best hoog om te starten met yoga. Er wordt vaak gedacht dat yoga heel zweverig is of dat je per se je benen in je nek moet leggen om mee te kunnen doen met de yogales. Maar dat klopt helemaal niet! Yoga is voor iedereen. Yoga is voor iedereen. Je kunt verschillende yoga stijlen beoefenen en de lessen zijn er voor elk niveau. Yoga is momenteel de snelst groeiende sport in NL.

Lees verder >


Geboren worden is een hele belevenis

(06-06-2019)

 

birth.jpgGeboren worden is een hele belevenis. Ongeveer negen maanden lang lag je baby te baden in de veilige cocon van jouw baarmoedernest. En dan...is het tijd om de wereld tegemoet te treden. Maar welke wereld zal de baby ontmoeten? Dit is een artikel over het belang van de eerste uren na de geboorte en wat deze een leven lang kunnen betekenen.

Lees verder >


Met vertouwen in het proces bevallen

(25-05-2019)

Vansi pregnancy.jpg

 

Met vertrouwen in het proces kom je een heel eind als je aan het bevallen bent. De ervaring dat je in je eigen kracht staat, kan geweldig helpen. Femke de Heus ervoer het verschil tussen haar eerste en haar tweede bevalling en vertelt haar verhaal: vol vertrouwen in het proces van bevallen.

Lees verder >


Zwanger? Yoga Vermindert Stress!

(19-04-2019)

 

Vansi-blog-zwangerschap-570x855.jpgEen keer in de week een yogales volgen kan de stress tijdens de zwangerschap verminderen en de angst voor de bevalling doen afnemen, door een wekelijkse yogales neemt de stress en angst met maar liefst een derde af, zo blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Manchester.

Lees verder >


Gênante & onaangename zwangerschapskwaaltje en hoe ga je er mee om?

(04-03-2019)

 

Vansi_slapen_zwangerschap.jpgIn deze blog gaan we met de billen bloot! Alle schaamte overboord. We praten er niet over, de zwangerschapskwaaltjes en ongemakken tijdens je zwangerschap, maar ze zijn er wel helaas. Gelukkig komt het allemaal goed en heb je straks of zojuist een prachtige baby op de wereld gezet. Dan ben je alle ongemakken weer vergeten! Of toch niet?

Lees verder >


Tips bij RLS – Restless Legs Syndrome tijdens je zwangerschap

(11-02-2019)

 

Eén op de vier vrouwen krijgt er last van tijdens de zwangerschap:

Een onbedwingbare drang om je benen te bewegen. Ze lijken, vooral ’s avonds een eigen leven te leden.

Medicatie tegen de zogenaamde Restless Legs mag je niet innemen, maar hoe dan deze vervelende kwaal tegen te gaan?

Lees verder >


Je kind baren zoals je het verwerkt hebt.

(21-01-2019)

 

seks-en-zwangerschap.jpgHet kan ook anders! Privacy
Alle zoogdieren vertragen de bevalling of stoppen ermee als ze worden bekeken. In de westerse mensenwereld is in het ziekenhuis bevallen een publieke zaak geworden die zich meestal afspeelt in een publieke ruimte onder toezicht van publieke figuren. Het is volkomen normaal geworden om te bevallen met allerlei vreemden om je heen.

Lees verder >


Vansi yoga.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   The time we spend in the

 womb and how we are born

is truly meant to be the gift for

  a life time..... For every child

....................................................

 

             Vragen