Bekijk het laatste nieuws

Je kind baren zoals je het verwerkt hebt.

(21-01-2019)

 

Het kan ook anders!
Privacy
Alle zoogdieren vertragen de bevalling of stoppen ermee als ze worden bekeken. In de westerse mensenwereld is in het ziekenhuis bevallen een publieke zaak geworden die zich meestal afspeelt in een publieke ruimte onder toezicht van publieke figuren. Het is volkomen normaal geworden om te bevallen met allerlei vreemden om je heen: Artsen, co-assistenten, verloskundigen en verloskundigen-in-opleiding komen allemaal beurtelings een kijkje nemen...

Lees verder >


Geboren worden is een hele belevenis

(21-01-2019)

Geboren worden is een hele belevenis. Ongeveer negen maanden lang lag je baby te baden in de veilige cocon van jouw baarmoedernest. En dan...

Lees verder >


7 zwangerschapsyoga oefeningen

(26-06-2018)

 

Dikke buik, zware borsten, een hogere ademhaling.

Tijdens de zwangerschap kan aangepaste yoga je lichaam de nodige kracht, openheid en ontspanning geven...

 

Lees verder >


Mooier met Yoga

(22-08-2017)

 

Heb je weleens in de spiegel gekeken na een goede yogales? Je ogen stralen, je gezicht is zacht, je wangen hebben een kleurtje en je houding is ontspannen maar krachtig.

Lees verder >


In 3 stappen van leven op de automatische piloot naar leven in vrijheid als moeder!

(16-01-2017)

 

Discussies, meningsverschillen, plannen, activiteiten: het zijn allemaal zaken die in het verleden of in de toekomst liggen. Stress, je zorgen maken, boos worden, verdrietig zijn.

Dit zijn gevolgen van het feit dat je niet in het hier en nu bent. 

Je mind haalt je voortdurend uit het heden, richting het verleden of de toekomst. En dan begint de stress, de zorgen, het piekeren. Dan komen de gedachten over wat er allemaal nog moet gebeuren, wat er zou kunnen gebeuren of wat er is gebeurd.

Lees verder >


GĂȘnante & onaangename zwangerschapskwaaltje en hoe ga je er mee om?

(04-11-2016)

 

In deze blog gaan we met de billen bloot! Alle schaamte overboord. We praten er niet over, de zwangerschapskwaaltjes en ongemakken tijdens je zwangerschap, maar ze zijn er wel helaas. Gelukkig komt het allemaal goed en heb je straks of zojuist een prachtige baby op de wereld gezet. Dan ben je alle ongemakken weer vergeten! Of toch niet?

Lees verder >


5 tips die de kwaliteit van jou als moeder verbeteren

(07-09-2016)

 

Alle moeders die ik ken willen meer tijd voor zichzelf. Of in ieder geval een manier vinden om meer rust en ontspanning te hebben tijdens hun drukke leven als moeder en vrouw. In mijn blog de 5 dingen die de kwaliteit van jouw leven als moeder zal verbeteren.

Lees verder >


De 7 belangrijkste redenen om te starten met yoga!

(23-08-2016)

 

Voor veel mensen is de drempel best hoog om te starten met yoga. Er wordt vaak gedacht dat yoga heel zweverig is of dat je per se je benen in je nek moet leggen om mee te kunnen doen met de yogales. Maar dat klopt helemaal niet! Yoga is voor iedereen.

Lees verder >


Geen roze wolk?

(11-08-2016)

 

Zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling kan het voorkomen dat je niet kunt genieten zoals je verwacht had. Je voelt je somber en alles is te veel. Zo af en toe een “off” day hoort er gewoon bij. Maar wanneer is het nog normaal en wanneer heb je nou last van een pre-of postnatale depressie?

Lees verder >


Tips voor onzekerheid en angst tijdens de zwangerschap

(07-07-2016)

 

Onzekerheid, angst en blijdschap kunnen hand in hand samen gaan tijdens je zwangerschap. Het ene moment ben je dolblij en schreeuw je van de daken dat je zwanger bent. En 10 minuten later kun je je heel kwetsbaar voelen en je afvragen of je de verantwoordelijkheid voor een baby wel aan kunt.

Lees verder >